31
январь
2020
Ас-адамның арқауы
Мектеп әкімшілігі мектеп медбикесімен бірлесе отырып асханада дайындалатын тағамдардың сапасы мен құрамын білу және бақылау мақстында бракираж журналын жүргізіп отырады. Ұн өнімдеріне пайдаланылатын ұнның, тұздың құрамы басты назарда ұсталынады.
Білім алушылардың денсаулығын нығайту мақсатында айына бір рет 10 күн қатарынан 30-50 г дәрілік шөптерден дайындалған фито шай ішкізу қолға алынған. Фито шай ішу мектеп асханасында асхана арендаторымен бірлесе отырып ұйымдастырылған. Фито шай құрамы оны ішетін сыныптардағы оқушылардың жасы, денсаулық деңгейі мектеп медбикесінің қатаң бақылауында болады.
Денсаулықты нығайтуға ықпал ететін мектептер білім алушылардың денсаулығын нығайту және білім беру мекемелерінде балалардың салауатты өмір салтын қалыптастыру ісінде жетекші буын болуы тиіс. Осы бағытта білім алушылардың дұрыс тамақтануы үнемі қадағаланып отырады. Дұрыс тамақтану жоспары әзірленіп, бекітіліп жүзеге асырылуда. Жоспар бойынша дұрыс тамақтана білу, фасфуд өнімдерін, газдалған сусындарды шамадан тыс пайдалану денсаулыққа зиян екендігін насихаттайтын іс-шаралар жоспарланып өткізілуде.


Білім алушылардың денсаулығын нығайту мақсатында айына бір рет 10 күн қатарынан 30-50 г дәрілік шөптерден дайындалған фито шай ішкізу қолға алынған. Фито шай ішу мектеп асханасында асхана арендаторымен бірлесе отырып ұйымдастырылған. Фито шай құрамы оны ішетін сыныптардағы оқушылардың жасы, денсаулық деңгейі мектеп медбикесінің қатаң бақылауында болады.
Денсаулықты нығайтуға ықпал ететін мектептер білім алушылардың денсаулығын нығайту және білім беру мекемелерінде балалардың салауатты өмір салтын қалыптастыру ісінде жетекші буын болуы тиіс. Осы бағытта білім алушылардың дұрыс тамақтануы үнемі қадағаланып отырады. Дұрыс тамақтану жоспары әзірленіп, бекітіліп жүзеге асырылуда. Жоспар бойынша дұрыс тамақтана білу, фасфуд өнімдерін, газдалған сусындарды шамадан тыс пайдалану денсаулыққа зиян екендігін насихаттайтын іс-шаралар жоспарланып өткізілуде.


